miercuri, 19 septembrie 2012

CONSILIUL REPUBLICAN AL PARTIDULUI NAŢIONAL ROMÂN


  





Sâmbăta, 15 septembrie, a avut loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului Naţional Român. Şedinţă a fost deschisă printr-o rugăciune rostită de către Pr. Petru Ţurcan (Responsabil de Departamentul Disciplina şi Etică al PNR). În cadrul şedinţei, reprezentanţii  ai 25 de filiale raionale  al PNR au discutat problemele legate de activitatea Partidului şi metodele de dezvoltare a acestuia.
Preşedintele PNR, Valeriu Ciubotaru, a prezentat raportul de activitate al Partidului şi ultimele date legate de dinamica de creştere a acestuia în perioada anilor 2011-2012. Potrivit datelor prezentate de preşedinţii filialelor raionale, la momentul actual în rândurile Partidului Naţional Român se numără 7994 de membri, dintre care circa 1700 sunt militanţi activi.
Tot în cadrul şedinţei  a fost aprobat noul sistem de organizare al PNR, care presupune formarea a 12 zone teritoriale cu întărirea în fiecare zonă a câte un reprezentant al PNR în funcţie de vicepreşedinte. Totodată, Consiliul Republican al Partidului Naţional Român a reales în funcţie de Prim-vicepreşedinte pe d-nul Sergiu Laşcu (Liderul Mişcării Naţional-Creştine Noua Dreaptă) şi a ales în funcţie de Secretar General al PNR pe d-nul Verlan Veaceslav (Preşedintele Asociatiei Veteranilor razboiului din Moldova – 1992, ex-comandant grupului de destinatie speciala “scorpionii”).  În conformitate cu prevederile  art. 33 al Statutului PNR, Consiliul Republican al Partidului a aprobat un nou simbol oficial al Partidului Naţional Român. Noul simbol ales al PNR este “Crucea Maramureşană”, unul dintre cele mai vechi şi raspândite simboluri creştine  din lume, prezent în mii de biserici şi în simbolistica populară a românilor, dar şi a fiecărei naţiuni europene. Această cruce simbolizează Jertfa Mântuitorului, iar cercul simbolizează veşnicia Lui, “Alfa şi Omega“ (Apocalipsa 1;8). În Republica Moldova acest simbol este cunoscut ca Crucea de la Mănăstirea  Căpriana, care este Ctitorită de Ştefan cel Mare şi Sfânt şi este cea mai veche Mănăstire din Basarabia. La fel a fost aprobată şi culoarea Partidului, culoarea verde, care este simbolul vieţii şi învierii.
 
NOUL DRAPEL AL PARTIDULUI NAŢIONAL ROMÂN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu