miercuri, 19 septembrie 2012

MARŞUL UNIRII LA CHIŞINĂU



Peste 500 de militanţi ai Mişcării Naţional-Creştine Noua Dreaptă şi Partidului Naţional Român au participat la „Marşul Unirii”, care a avut loc la Chişinău în data de 16 septembrie.  Mii de Români de pe ambele maluri ale Prutului, de diferite vârste şi din diferite organizaţii, s-au adunat în această zi ridicând sus sute de tricoloare şi cerând Unirea Republicii Moldova cu Patria Mamă România.

Marşul a pornit de la Academia de Științe a Moldovei, şi parcurgând străzile Ismail, Alexei Mateevicii şi Anton Crihan, s-a încheiat la Teatrul de Vară din parcul Valea Morilor. Pe tot parcursul marşului participanții au scandat „Unirea!”, „Limba română unica stăpână!”, „Trăiască, trăiască, Moldova, Ardealul și Țara Românească!”, dar şi cum deja este tradiţional, militanţii Mişcării Naţional-Creştine Noua Dreaptă au intonat cântecele patriotice.
Pe scena Teatrului de Vară organizatorii, Acţiunea 2012, au desfășurat un banner mare pe care era scris UNIREA FACE PUTEREA și au aprins fumigene. În final, s-a dat citire unui document numit Memorandum privind direcția europeană a Republicii Moldova, care a fost trimis Guvernului, Parlamentului și președintelui republicii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu